Туризм є одним із вагомих чинників соціально-економічного розвитку та інвестиційної привабливості як України в цілому, так і Одеського регіону. Туристично-рекреаційний комплекс є центральним елементом туристичної системи, тому потребує ефективного управління з метою забезпечення її сталого розвитку. 

У вибірковій навчальній дисципліні «Управління туристично-рекреаційним комплексом регіону» розкривається сутність туристично-рекреаційного комплексу, його взаємозв’язок з туристичною дестинацією, визначаються ключові засади управління туристично-рекреаційним комплексом, у тому числі особливості стратегічного планування розвитку туристично-рекреаційного комплексу та напрямки підвищення його конкурентоспроможності. У процесі навчання здобувачі ознайомляться з кращими світовими практиками формування та управління туристично-рекреаційних комплексів.

Важливе значення також приділяється маркетинговим питанням туристично-рекреаційного комплексу відповідно до тенденцій у напрямках наукових досліджень провідних вітчизняних та іноземних фахівців, міжнародних організацій у сфері туризму.